Общо показвания

неделя, 27 ноември 2022 г.

Тихата молитва, която прави чудеса

 Битие 20:17. И тъй, Авраам се помоли на Бога; и Бог изцели Авимелеха, и жена му, и слугите му; и раждаха деца.

-          Прекрасен стих за размишление. Молитвата! Всички искаме да бъдем, като Авраам. Всички искаме да имаме Авраамовата сила и вяра, както и дела. Ето тик можем да намерим нещо обикновено, от което мнозина не забелязват или липсват им духовните очи, за да погледнат това, което Бог ни говори , чрез Словото си. Авраам се помоли! Не виждам тук, този силен мъж на вярата да е викал, да е крещял на Бога, да е ръкомахал да е извършил нещо огромно, за да го чуе Бог. Той просто се помоли и Бог, чу молитвата му.

-          В този стих ни се казва, че Авраам се помоли за изцелението на Авимелеха и освен това за жена му , за слугите му и деца. И Бог чу тихата молитва, която я направи велика, силна и благословена. Защо не можем да разберем тези малки детайли от Божието Слово, че за да имаме благословение е необходимо да имаме живот в Господа, вяра и упование в Бога а не да се надяваме на човешката сила и възможност. Авраам беше Богат, но не уповаваше на собственото богатство, че Авимелеха , че бъде изцелен с цялото си домочадие. Упованието ни в Бога, силата ни в Бога ни прави да бъдем силни и благословени пред Бога!

-          Бог е Бог на благословението и изобилието, на щастието и радостта в Бога. Ето за това човек е  силен, когато е смирен, а не когато се надига и гордее, че всичко това сам е постигнал със собствени сили и възможности.

-          Какво по голямо благословение може да има човек от това, човек да бъде изцелен, да има благословение на радост и да има наследство от деца. Малко хора осъзнават, че да имаш деца е едно истинско Богатство и човек , да се бори истински, за това благословение.

-          И тук завършвам с това: Искаш ли благословение от Бога върши просто Божията воля. Ако ти си угоден пред Бога и тихата молитва може да бъде по силна от всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,приложете тук Вашите коментари,ако имате.Благодаря Ви.